+420 773 003 448 (munkanapokon 9-15)

Úriember szabályai, melyek feledésbe merültek

  15. 06. 2018      A divat világában

A lovagias viselkedési minta hiánya következtében, egyre ritkábban lehet találkozni olyan férfival, akire ráillik a kifejezés "igazi úriember" Pedig csak elég lenne ha.…

gentleman

1) A férfiak felálltak ha egy nô belépett a helységbe

A lovagias viselkedési minta hiánya következtében egyre ritkábban lehet találkozni olyan férfival, akire ráillik a kifejezés:"igazi úriember". Most megkíséreljük helyrehozni az egyensúlyt, bemutatunk neked 12, igazi úriemberhez méltó gesztust. Lesznek  közte egészen apró gesztusok is, de mindegyik alapvető ahhoz, hogy bebizonyítsd a nőnek: figyelmes, tisztelettudó és jól nevelt vagy.
Az elsô mindenképp az volt hogy a férfiak felálltak ha egy nô belépett a helységbe. 

2) Az út szélén vagy séta közben a hölgyek mindig belül sétáltak 

A férfiak még az országúton, a séta közben is óvták a hölgyeket, mert ugye régebben nem voltak autók. És ezért az úriemberek hosszú kabátban, szorosan a hölgy mellett haladtak, nehogy piszkos legyen a mellette lévô hölgy. 

3) Kinyitották elôre az ajtót

A régi idôkben a hölgyek hatalmas szoknyát,  viseletek ez az első számú úriemberi gesztus. Nagyon egyszerű, a nők mégis érzik a tiszteletet. Általánosságban, mindig tartod az ajtót, ha valaki bejön mögötted rajta. Egy nagyon fontos dolog: nem kell versenyezned a partnereddel azért, hogy előbb érj az ajtóhoz, ez nagyon erőltetett és leereszkedő.

 

4) Ajánld fel a helyedet 

Mindenkiben van egy kis illemtudás, senki sem szalasztaná el átadni a helyét a vonaton vagy a buszon egy idősebb hölgynek vagy terhes nőnek. Ha egy lépéssel előbb jársz, átadhatod a helyed a partnerednek is. Ez azért jó, mert bebizonyítod, az ő jólétét a sajátod elé helyezed.

5) Csak azután ültek le miután a nô is

A legelelsô szabály egy uriembernél mindenképp hogy a hölgy üljön le elôször. Ez egy egészen apró gesztus. 

6) Segítettek felvenni, vagy levenni  a kabátot a hölgyeknek 

Sok sok évvel ezeltt a nôk több rétegű ruházatot viseletek,  köztük a korzettet, és így elég nehéz volt fel, és levenni a kábátot ugye? Igaz mostanában már kevesebb korzettel lehet találkozni, de akkor is szép gesztus. 

7) A lépcsôn mindig csak a  hölgyek után mentek 

Hosszú ruha és magassarkú cipô, ez volt az egyik ok, hogy a férfiak vigyáztak a nôkre, a lépcsô mnet közben, negyogy véletlenül leessenek. Ha a holgynek esetleg mini szoknyája van akkor ez a szabály törölhetô. 

8) Segítettek táskát cipelni 

Ez a szabály a  kézitáskákra  nem vonatkozik. Ahogy azt a cseh barátunk Špaček mondta: „Tudod miért nem cipeli soha a férfi a nôi kézitáskát ? Mert elég viccesen mutat.“ 

9) Při dešti nad ní drželi deštník

Egy másik tökéletes úriemberi gesztus: viszed az esernyőt, hogy szárazon tartsd a hölgyet. 

10) Átadod a zakód 

A kövtkezô úriember gesztus, ha hideg van, vagy elkezd esni az esô, rögtön átadja a zakóját. Ez most is elkelô lenne, nem gondoljátok? 

11) Elkísérték az ajtóig, vagy az autóig

Egy másik tökéletes úriemberi gesztus: hogy a hölgyet mindig elkíséri az autóig, vagy az ajtóig. Hogy meggyôzôdjön róla, teljesen biztonságban van. 

12) Egy Úriembernek álmában sem jutott volna eszébe, hogy bántson egy nôt 

Mint például  Chris Brown. Az úriemberek nem bántalmaznak hölgyeket. 

Ez így van és kész, ez teljesen egyértelmű. De néha elgonolkodtató, hogy miért is történnek mostanság ilyen dolgok, miért nem tudjuk szebbé tenni ezt a világot. Esetleg azzal hogy kihúzzuk neki a széket, vagy segítünk feladni a kabátot…

 

Megjelenítette: Differenta Team

Tetszik az olvasmány?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés és, hirdetések, mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás