−20 % mindenre (kivéve az Anekke + Kara) ezzel a kóddal EXTRA20Vége 102 óra múlva 55 perc
+420 773 003 448 (munkanapok 9-15)

Divat Tanácsadás

Hogyan tisztítsuk meg a kávéfoltokat?

  29. 03. 2019      általános kérdések

Helló,

Szükségem van tanácsra. Szeretem a kávét, és nem adok neki egy lövést. Mivel nem rendelkezem klasszikus ülőhelyes munkámmal, de a munkaidőt főleg az autómban töltem, mindig kávéból vagyok. Azt tanácsolná nekem, hogyan kell tisztítani a kávét a leghatékonyabban?


Simona Štrobová

Válasz

Kedves Simona!

nyugodj meg, nem vagy egyedül. Így van néhány tipp a kávé gyors és egyszerű eltávolítására a ruháidról.

 1. Hideg víz
  Ha lehetősége van arra, hogy az anyagot azonnal hideg vízzel öblítse le. A hideg víz ebben az esetben nagyon fontos, mivel a forró pontok még melegebbé válnak.
 2. Citromlé
  A citrom fertőtlenítőszer. Tehát szitáljon citromot és hagyja legalább 10 percig működni . Ezután tisztítsa meg langyos vízzel vagy ruhával.
 3. Konyhai só
  Ha vízzel keveredik a sót, kefe a kávéfoltot, és hagyja, hogy egy ideig működjön, a folt eltűnik. Ezután csak öblítse le a foltot hideg vízzel.
 4. Borecet
  Ecet, mint a citrom, fertőtleníti, tisztítja és megőrzi. Tedd az ecetet a foltra, és nem akarsz egy ideig dolgozni . Ezután ismét öblítsük le hideg vízzel, és ne felejtsük el mosni, hogy eltávolítsuk az ecetet.
 5. Szódabikarbóna
  A szódabikarbóna nagy segítség a textíliák minden foltjának eltávolításában. Keverjük össze a sütő szódát vízzel, amíg egy "zselé" képződik, alkalmazza azt a foltra, és hagyja órákig működni, majd öblítse le hideg vízzel.
 6. peroxid
  Ha már van egy régebbi kávéfesték a szövetén, akkor a glicerin mellett világosan keresse meg a hidrogén-peroxidot, permetezze a foltot glicerinrel, majd peroxiddal . Hagyja működni és öblítse le hideg vízben. Mindazonáltal először győződjön meg arról, hogy egy kisebb és kevésbé szembetűnő szövetrészen nem fog reagálni a peroxiddal a szövet tisztításához.
 7. Ez utóbbi esetben biztosan segít egy száraz tisztító.

Jó napot tölthetsz a www.different.cz-nél, szeretném Nikol.