−25 % mindenre (kivéve az Anekke, Vuch + Kara) ezzel a kóddal VASARLASMASKEPPVége 24 óra múlva 17 perc
+420 773 003 448 (munkanapok 9-15)

Fekete péntek 2020

  29. 01. 2019      A divat világában

Mi az a Fekete péntek, miért érdemes vásárolni ezen az "ünnepen", hogyan kezdődött az egész, és mikor lesz idén fekete péntek? Tudja meg ebben a cikkben. A Cseh Köztársaságban egészen rövid ideig a fekete péntek többé-kevésbé idegen szó volt. Ma már ezt a napot körözgeted a naptáradban. Lefordítva, a fekete péntek minden bolond ünnepe.

Black Friday

Mi a fekete péntek?

Egyszerűen fogalmazva, a fekete péntek a karácsony előtti vásárlási hullám kezdetét jelenti, amikor az online és offline üzletek megkezdik az eladások és kedvezmények időszakát. Üres polcok, harcok a standok előtt és kilométeres sorok a pénztárnál. Így néz ki ez az Egyesült Államokban és Kanadában. A fekete péntek az Egyesült Államokból származik. Ez mindig a hálaadás utáni napon van, november negyedik péntekén. A Black Friday idén november 29-én lesz.

Hogyan kezdődött az egész?

Miért "fekete péntek"? A fekete péntek elnevezés eredetéről számos történet kering, az egyik szerint az Egyesült Államokban a hálaadást hagyományosan nagy forgalmi dugó követte, mivel az emberek özönlöttek vásárolni. A torlódások és egyéb közlekedési problémák miatt kapta a nap a fekete becenevet valamikor az 1960-as években.

A Cseh Köztársaságban a fekete péntek hagyományát 2011-ben az Apple vezette be, amikor több terméket is kedvezményesen kínált. Azóta több cseh üzlet is átvette az ötletet, és ma már szinte minden üzletben és webáruházban igénybe veheti a kedvezményes akciókat. Továbbá biztos lehet benne, hogy a webáruházunkban nem veszíti el a kiválasztott termékeket. Legfeljebb egérrel és billentyűzettel.

▶️FEKETE PÉNTEK ◀️

Megjelenítette: Differenta Team

Tetszik az olvasmány?